“Hareket sistemi” ile kaslar ve tendonlar, iskelet ve eklemler kastedilmektedir. Bunların sorunsuz bir şekilde, birbirini destekleyerek birlikte çalışması zıplamamızı, koşmamızı ve çalışmamızı sağlar. Hareket sistemindeki birçok hastalık yaşa bağlı aşınma, giderek daha az hareket etme ve çok fazla oturma gibi nedenlerden kaynaklanır.
Hastalıklar: Osteoporoz, Kas Gerginliği, Artroz, Romatoid artrit, Sırt ve Bel ağrıları, Omuz Ağrısı, Disk kayması, Boyun Ağrısı, Çapraz bağ yırtılması, yaş ağaç kırığı, Baker kisti, kronik ağrılar, fibromiyalji tenisçi direği, yüz felci, fıtık, menisküs yırtığı, skolyoz…
İlaçları :
Antiinflamatuvar, inflamasyonu ve ödemi azaltan maddelerin ve tedavilerin ortak adı. Antiinflamatuvar ilaçlar analjeziklerin yaklaşık yarısını oluştururlar. İnflamasyonu azaltarak ağrıyı azaltmayı amaçlarlar.
İltihap, fiziksel, kimyasal ya da biyolojik herhangi bir saldırıya karşı dokuların gösterdiği özgül tepkidir. Bu durum, kullanılmakta olan antiinflamatuar maddelerinin sayıca çokluğunu çeşitliliğini açıkladığı gibi, bunların etki tarzları arasındaki farklılıkları da açıklar. Genel olarak antiinflamatuvar etkili bileşikler çeşitli yolaklarla inflamasyonu meydana getiren enzimin inaktivasyonu veya çeşitli mediyatörlerin salınımının engellenmesi ile etkili olurlar. Kortizonlu antiinflamatuvarlar önce damar tonusunu artırırlar, sonra lökosit istilasını yavaşlatır ve özellikle fibroblast ve granülasyon dokusunun oluşumunu kösteklerler. Salisilatlı olanlar iltihabın başlangıç devresinde etkilidirler. Ödem üstündeki etkilerine bir de ağrı kesici etkileri eklenir.
Bilim insanlarının son çalışmaları, antiinflamatuvar ilaçların ağrı gidermesinin yanında, hasarlı dokuya lökosit göçünü ve bu dokuda granülom oluşmasını engelledikleri için iyileşmeyi geciktirdiği ya da güçleştirdiği yönündedir. Zira bu ilaçların temel mekanizması prostoglandin sentezinin inhibisyonudur. Bu inhibisyon temel olarak hem yangısal cevabı hafifletir hem de ağrı.
Antiromatizmaller, Hastalık modifiye eden antiromatizmal ilaç birçok otoimmün hastalıkta hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için kullanılan ilaçlardır. Yan etkileri oldukça azdır
Kas gevşeticiler iskelet kası işlevini etkileyen ve kas tonusunu azaltan bir ilaçtır. Kas spazm, ağrı ve hiperrefleksi gibi semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. “Kas gevşetici” terimi iki ana terapötik gruba atıfta bulunmak için kullanılır: Nöromüsküler blokörler ve spazmolitikler.
Metaksalonun neden olduğu yaygın yan etkiler arasında baş dönmesi, baş ağrısı, uyuşukluk, mide bulantısı, sinirlilik, endişe, mide rahatsızlığı ve kusma yer alır.